Patruzeci din cei 43 angajați ai prefecturii Dolj primesc un spor de 30% care se aplică la salariul de bază. Acesta se acordă în baza HG 394/2020 care prevede următoarele: „(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pe perioada stării de alertă instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări și completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările și completările ulterioare, și prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020, cu modificările și completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020, cu modificările și completările ulterioare, personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorități publice și acțiuni externe”, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului”
De asemenea, în același act legislativ este prevăzut și modul de apicare, precum și cine decide: (3) Personalul din instituțiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabilește prin ordin al prefectului la propunerea motivată a șefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea și modul de implicare în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și care au presupus un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă”.
Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dolj, „acest spor a fost aplicat începând cu 10 august la salariul de bază”. De altfel, aceasta nu a putut să răspundă la intrebarea „care a fost volumul de muncă în plus prestat de către colegii săi pe perioada stării de alertă”. Încercând să aflam dintr-o sursă oficială, alta decât purtătorul de cuvânt, care este organigrama Prefecturii Dolj, am gasit una din … 23 ianuarie 2020, care poartă semnătura fostului Prefect, Dan Narcis Purcărescu (!).

Cu toate acestea, surse din cadrul Prefecturii spun că de acest spor ar beneficia cei care au participat, în perioada alegerilor locale și generale, la constituirea comisiilor de alegeri, constituirea consiliilor locale, verificarea acestora, precum și deplasarea pentru efectuarea unor controale. 

Reamintim faptul că scandalul sporurilor obținute de către angajații mai multor Prefecturi din țară a izbucnit în plin alt scandal al mai multor ramuri sindicale implicate în lupta cu acest virus. Gabriel Gîrniță, liderul SIDEPOL, declară că, „la nivel de sindicate din cadrul MAI s-au făcut mai multe cereri în acest sens către decidenți, dar fără niciun răspuns”.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

mersin eskort - Sekabet - Slot