Sindicatele din Ministerului Afacerilor Interne si Administratia Natională a Penitenciarelor au semnat, marți, un protocol de colaborare cu privire la calendarul protestelor.

„Astfel, reprezentanții sindicatelor sau structurilor teritoriale ai: SINDICATULUI DEMOCRATIC AL POLIȚIȘTILOR SIDEPOL-DOLJ, SINDICATULUI POLIȚIȘTILOR DOLJ,SINDICATULUI NATIONAL AL POLITISTILOR SI PERSONALULUI CONTRACTUAL-B.T.DOLJ, SINDICATULUI POLIȚIȘTILOR MIHAI VITEAZUL, SINDICATULUI POLITISTILOR SED LEX DOLJ, de la Poliție Română și SINDICATULUI NATIONAL AL POLITISTILOR DE PENITENCIARE, de la Administratia Natională a Penitenciarelor, au stabilit un protocol comun de colaborare, la nivelul judetului Dolj, prin care să dea tonul la unitate sindicală și profesională pentru angajații unităților din care fac parte, sens în care, în perioada imediat următoare vom demara mai multe actiuni de protest, care să determine factorii decizionali, să aplice polițiștilor, drepturile prevăzute de legea salarizării unitare, ce li se cuvin”, se arată în protocolul semnat de către reprezentanții celor șase sindicate.

Deciziile asumate marți au fost transmise către Prefectura Dolj. Sindicaliștii speră că prefectul se Dolj, Nicușor Roșca, va demara discuții și ședințe comune de lucru Sindicate-Prefectură, în vederea stabilirii cu exactitate a drepturilor pe care polițiștii trebuie să le primească în acest an. „Anul acesta ar fi trebuit să primim a treia tranșă de majorare pentru a atinge nivelul stabilit în grila salarizării din Legea 153/2017, grilă care, de alte categorii bugetare, a fost atinsă încă de la intrarea în vigoare a legii”, a declarat Gabriel Gîrniță, liderul SIDEPOL.

Prima etapă a protestelor ar urma să debuteze pe 25.01.2020, interval orar 11,00-13,00, în fața Prefecturii Dolj.

Reamintim cititorilor noștri că polițiștii au pichetat Prefectura Dolj în ultima zi a anului 2020.

Într-o adresă a Direcției Secretariat General a Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanții sindicatelor sunt invitați joi, la 10,00, la discuții cu reprezentanții Ministerului. 

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

mersin eskort - Sekabet - Slot