Liderii organizațiilor sindicale din cadrul Ministerului de Interne au semnat un protocol de colaborare referitor la graficul protestelor care vor demara, luni.
Astfel, liderii SNPR DECUS, SIDEPOL, ROPOL, MERIDIAN și UNIPOL au decis, de comun acord, să organizeze proteste/pichetări ale unor instituţii publice. Tot de luni, polițiștii vor aplica doar AVERTISMENTE scrise şi verbale și vor întrerupe activitatea în fiecare zi  timp de o oră începând cu ora 13,00. În această perioadă vor fi asigurate doar activităţile URGENTE, prin apelurile 112/evenimente de frontieră. De asemenea, politiștii au anunțat că vor refuza să muncească în plus.
În perioada 25.01.2021-12.02.2021 vor fi organizate mitinguri şi pichetări, atât la nivel local (Prefecturi) cât şi central (M.A.I., M.F.P., Guvern).

Printre solicitările acestora se numără exceptarea categoriei profesionale reprezentate, din OUG 226/2020, referitor la înghețarea salariilor; precum și identificarea unor măsuri financiare, prin care drepturile salariale înghețate ale personalului M.A.I. să fie compensate în concordanță cu legislația în vigoare, similar cu alte categorii sociale aflate, ca și personalul MAI, în prima linie în lupta cu pandemia.

„Sperăm să avem parte de un dialog social constructiv, să identificăm toate soluțiile viabile pentru respectarea acestei categorii profesionale atât de importante pentru societate, în caz contrar, dacă cei din conducerea M.A.I. și reprezentanții Guvernului, nu vor da curs revendicărilor noastre, ne vom vedea nevoiti să punem în aplicare toate formele de protest stabilite, mergând până la blocarea activității”, a declarat Gabriel Gîrniță, liderul SIDEPOL, referitor la ceea ce asteaptă de la autorități.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

mersin eskort - Sekabet - Slot