Se montează gazonul în ritm alert

0
51

Primul gazon hibrid din România a început să fie montat, miercuri seară, pe arena Ion Oblemenco din Craiova în prezența vicepremierului Daniel Suciu și al oficialităților locale. Genoiu a anunțat că va superviza lucrările zilnic. 

Noul gazon cerut de către Victor Pițurcă a costat aproximativ 600.000 de euro, iar jumătate din această sumă va fi suportată de către Primăria Craiova.

„Este o diferență foarte mare față de vechiul gazon. Cel mixt, hibrid, este plasat pe o membrană pe care este prinsă acea componentă de 5% de gazon artificial. Pe acea membrană este un strat de nisip, de aproximativ 3-4 centimetri, în care a fost însămânțat gazon natural. Este primul gazon mixt din România. Echipa din Grecia montează acest gazon. Ea este asistată de un specialist francez. Acum două săptămâni, au montat gazon pe stadionul din Marseille. Același tip de gazon. Cred că, în timp, și celelalte stadioane din România care vor fi pregătite pentru EURO 2020 vor avea același tip de gazon”, a spus cu mândrie Mihail Genoiu.

Firma din Grecia care desfășoară lucrările a mai montat acest tip de gazon la Bordeaux, Olympique Lyon și Athletic Bilbao.

„Gazonul trebuie să fie unul pe măsura bijuteriei de stadion și a iubirii cu care Oltenia își înconjoară Stiința. După un maraton început ieri în Constanța, nu puteam avea un final mai nimerit. No Hai Știința!”, a scris vicepremierul pe o rețea de 

Comentarii

comentarii