Peste 30 persoane predate între România și State Membre U.E.  

  0
  60

  Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni, în state membre ale Uniunii Europene, pentru aducerea în țară a 17 persoane urmărite internațional și au predat 16 urmăriți către statele ce aveau emise mandate europene de arestare pe numele acestora.

  În perioada 7 – 13 septembrie a.c., polițiștii români au desfășurat activități specifice procedurilor de extrădare și predare în baza unui mandat european de arestare, îndeplinind misiuni de aducere în România a persoanelor urmărite, din țări precum Marea Britanie (6 persoane), Germania (3), Austria (2), Italia (4), Belgia (1) și Franța (1).

  De asemenea, au fost predați, către partenerii străini, 16 urmăriți internațional de către Germania (7), Franța (2), Italia (2), Olanda (1), Spania (2) și Austria (2).

  Tot în aceeași perioadă, au fost aduse în țară 19 persoane, condamnate de către instanțele de judecată din străinătate, pentru continuarea executării pedepsei în sistemul penitenciar din România: 16 din Italia, două din Spania și una din Portugalia.

  Comentarii

  comentarii