Compania de Apă Oltenia a accesat, în 2019, un contract în valoare de 444.803.631 Euro (TVA inclus) pentru realizarea de aducțiune de apă și de înființare de canalizare în 23 UAT-uri: Craiova, Cârcea, Malu Mare, Breasta, Bucovăț, Ghercești, Mischii,  Simnicu de Sus, Ișalnița, Coțofenii din Dos, Calafat, Maglavit, Băilești, Poiana Mare, Piscu Vechi, Rastu Nou, Cerat, Bechet, Ostroveni, Călărași, Dăbuleni, Plenița.

Proiectul urmărește extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apă și apă uzată din aria de proiect, constând în principal din următoarele măsuri: reabilitarea conductelor de aducțiune de la stațiile de tratare a apei potabile la sistemul de distribuție; reabilitarea rezervoarelor de apă și construirea altora noi, construirea de stații de pompare și reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție a apei potabile;
reabilitarea și extinderea sistemelor de colectare și epurare a apelor uzate; construirea stației de tratare a apei Bechet, în vederea conformării cu Directiva cadru apă.

În cadrul proiectului au fost semnate 22 de contracte de lucrări. „Acest contract rezolvă problema apei în foarte multe localități ale județului, mai ales în acelea în care apa și canalizarea nu ar fi putut ajunge niciodată fără acest ajutor european”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

La rândul său, primarul Municipiului Craiova s-a declarat fericitul beneficiar al acestui proiect. „Sper ca la finele anului 2023 să fie gata pentru a nu avea probleme și a ne trezi în situația de a finanța noi tot ceea ce nu s-a realizat. Faptul că vom avea apă de izvor la robinet este tot ceea ce i se putea întâmpla mai bun acestui oraș. Dacă nu ar fi existat fondurile europene, nu am fi reușit niciodată să realizăm aceste lucruri la Craiova”, a fost concluzia Olguței Vasilescu.

 

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !