În perioada în care sărbătorim cu toții Ziua Olteniei și ne bucurăm de tradițiile noastre, elevii a 12 licee craiovene se întrec în a realiza cea mai gustoasă rețetă autentică la proba de artă culinară „Ca-n Oltenia” din cadrul Competiției Tinereții.
Evenimentul, organizat de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și Bacolux Hotels se desfășoară sâmbătă, 24 martie, la Craiovița Hotel & Events. În cadrul competiției, 48 de elevi din 12 licee, însoțiți de susținători și colegi, se vor întrece într-un maraton de gătit ,ce se întinde pe mai bine de șase ore. Printre rețetele atribuite fiecărui liceu prin tragere la sorți, se numără preparate precum tartă cu praz, praz cu măsline sau prăjitură oltenească cu lapte prins. Fiecare echipă, formată din patru elevi, au la dispoziție mai puțin de o oră pentru a demonstra jurului că preparatul lor, aspectul tradițional al mesei și al farfuriei este cel care merită cel mai bun loc pe podium.
Liceenii au vizitat deja în această săptămână bucătăria hotelului pentru a vedea cum arată un banc de lucru, o linie de gătit, precum și aparatura și vesela folosită. Pe tot parcursul competiției concurenții urmează să fie supravegheați și îndrumați de chefii bucătari din cadrul Craiovița Hotel & Events, precum și de profesori și organizatori.
Pe lângă proba de gătit, liceenii trebuie să își demonstreze creativitatea prin amenajarea meselor tradiționale ce vor reprezenta fiecare liceu și unde juriu urmează să deguste și să jurizeze bazat pe ambele componente.
Susținătorii echipelor pot avea acces în Glamour Ballroom, sâmbătă, începând cu orele 09:00 unde activitatea din bucătărie o să fie transmisă în direct pentru juriu și concurenți, fiind de asemenea locul unde urmează să fie amplasată expoziția culinară.